VoorDeMuziekUit
©  Arthur Kamp RTV-OOST “Voor de muziek uit” 1995 -2016

Agenda

Heeft u een agendabericht,

stuur een email….

Heeft u een belangrijk concert of evenement voor de boeg en wilt u dat heel Overijssel dat weet, RTV-OOST helpt daarbij. Stuur dan een e-mail naar RTVOOST@vdmu.nl en ik neem dan contact met u op. Uitgebreide persberichten zijn van harte welkom.
Bathmen - 21 juni “Organ meets Orpheus” “Organ meets Orpheus” is de titel van een concert dat op 21 Juni in Bathmen wordt gegeven, een uniek benefiet concert voor de orgelrestauratie in de Dorpskerk in Bathmen. Tijdens dit concert door het fanfareorkest van Orpheus Bathmen o.l.v. Berjan Morsink, wordt het Höltgrave-orgel bespeeld door Ingeborg van Dokkum-Prins. Op het programma o.a. To my Country van Berhard Zweers als ook de majestueuze Orgelsymphonie van Camille Saint-Saens. Het concert in de Dorpskerk begint om 20.00 uur. Almelo - 22 juni jeugdfestival voor blazers en slagwerkers De Overijsselse Bond van Muziekverenigingen organiseert op 22 april een festival voor jeugdorkesten en jeugdslagwerkensembles in de kapel van Hof 88 in Almelo. Om orkesten te stimuleren ook naar elkaars optreden te luisteren zal het festival in blokken van optredens worden verdeeld, waarbij de uiteindelijke volgorde van optreden d.m.v. loting bepaald zal worden. - Elk orkest krijgt een speeltijd van min 15 min max 20 minuten . - De orkesten kunnen zich inschrijven als beginners of gevorderden. - Er wordt door de jury een positief verslag gemaakt zonder punten. - Er wordt een nader te bepalen thema gekoppeld aan elk optreden. Het thema is “Stralen”, hoe presenteer je het orkest, speel plezier; interactie met publiek etc. Laat je creativiteit zien. Het is de bedoeling dat elk orkest zich met dit thema van haar creatieve kant laat zien. - Elk orkest ontvangt een herinneringsbeker. Locatie: Kapel van Hof 88 in Almelo Inschrijven mogelijk tot: 25 mei. Beerze - 22 juni De Broederband geeft zomeravondconcert De Muziekvereniging De Broederband uit Beerzerveld geeft op zaterdag 22 juni haar zomeravondconcert op het prachtige landgoed Beerze aan de Beerzerpoort in Beerze. Het fanfareorkest met de leerlingen hebben een gevarieerd programma ingestudeerd .  Ook de drumband o.l.v. Yannick Bergevoet zal van zich laten horen.  De algehele leiding is in handen van dirigent Jan Jager en het concert begint om 19.30 uur. Buurse - 30 juni Stertocht in de Trefkoele Muziekvereniging Crescendo Buurse bestaat 90 jaar en viert dit zondagmiddag 30 juni met een stertocht waaraan 7 muziekverenigingen deelnemen en een waarbij een showoptreden van EVC uit Enschede te zien zijn, daarna zullen die Unterkrainer nog voor paar uurtjes muziek zorgen. De middag begint om 13.15 uur met de stertocht, alles vind plaats bij de trefkoel in Buurse (bij slecht weer binnen) en de toegang is gratis. Borne - 2 juli Euregio Brassband  Midzomerconcert: avond van de filmmuziek Op dinsdagavond 2 juli aanstaande verzorgt de Euregio Brassband in de openlucht een midzomerconcert boordevol filmmuziek. Er wordt een gevarieerd programma ten gehore gebracht met muziek van ‘The Lord of the Rings’, ‘Hook’, ‘Crimson Tide’ en ‘A Disney Fantasy’. Het concert begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk op het Spanjaardsplein in Borne.
VoorDeMuziekUit
© Arthur Kamp RTV-OOST “Voor de muziek uit” 1995 - 2016

Agenda

Heeft u een agendabericht,

stuur een email….

Heeft u een belangrijk concert of evenement voor de boeg en wilt u dat heel Overijssel dat weet, RTV- OOST helpt daarbij. Stuur dan een e-mail naar RTVOOST@vdmu.nl en ik neem dan contact met u op. Uitgebreide persberichten zijn van harte welkom.
Bathmen - 21 juni “Organ meets Orpheus” “Organ meets Orpheus” is de titel van een concert dat op 21 Juni in Bathmen wordt gegeven, een uniek benefiet concert voor de orgelrestauratie in de Dorpskerk in Bathmen. Tijdens dit concert door het fanfareorkest van Orpheus Bathmen o.l.v. Berjan Morsink, wordt het Höltgrave-orgel bespeeld door Ingeborg van Dokkum-Prins. Op het programma o.a. To my Country van Berhard Zweers als ook de majestueuze Orgelsymphonie van Camille Saint- Saens. Het concert in de Dorpskerk begint om 20.00 uur. Almelo - 22 juni jeugdfestival voor blazers en slagwerkers De Overijsselse Bond van Muziekverenigingen organiseert op 22 april een festival voor jeugdorkesten en jeugdslagwerkensembles in de kapel van Hof 88 in Almelo. Om orkesten te stimuleren ook naar elkaars optreden te luisteren zal het festival in blokken van optredens worden verdeeld, waarbij de uiteindelijke volgorde van optreden d.m.v. loting bepaald zal worden. - Elk orkest krijgt een speeltijd van min 15 min max 20 minuten . - De orkesten kunnen zich inschrijven als beginners of gevorderden. - Er wordt door de jury een positief verslag gemaakt zonder punten. - Er wordt een nader te bepalen thema gekoppeld aan elk optreden. Het thema is “Stralen”, hoe presenteer je het orkest, speel plezier; interactie met publiek etc. Laat je creativiteit zien. Het is de bedoeling dat elk orkest zich met dit thema van haar creatieve kant laat zien. - Elk orkest ontvangt een herinneringsbeker. Locatie: Kapel van Hof 88 in Almelo Inschrijven mogelijk tot: 25 mei. Beerze - 22 juni De Broederband geeft zomeravondconcert De Muziekvereniging De Broederband uit Beerzerveld geeft op zaterdag 22 juni haar zomeravondconcert op het prachtige landgoed Beerze aan de Beerzerpoort in Beerze. Het fanfareorkest met de leerlingen hebben een gevarieerd programma ingestudeerd .  Ook de drumband o.l.v. Yannick Bergevoet zal van zich laten horen.  De algehele leiding is in handen van dirigent Jan Jager en het concert begint om 19.30 uur. Buurse - 30 juni Stertocht in de Trefkoele Muziekvereniging Crescendo Buurse bestaat 90 jaar en viert dit zondagmiddag 30 juni met een stertocht waaraan 7 muziekverenigingen deelnemen en een waarbij een showoptreden van EVC uit Enschede te zien zijn, daarna zullen die Unterkrainer nog voor paar uurtjes muziek zorgen. De middag begint om 13.15 uur met de stertocht, alles vind plaats bij de trefkoel in Buurse (bij slecht weer binnen) en de toegang is gratis. Borne - 2 juli Euregio Brassband  Midzomerconcert: avond van de filmmuziek Op dinsdagavond 2 juli aanstaande verzorgt de Euregio Brassband in de openlucht een midzomerconcert boordevol filmmuziek. Er wordt een gevarieerd programma ten gehore gebracht met muziek van ‘The Lord of the Rings’, ‘Hook’, ‘Crimson Tide’ en ‘A Disney Fantasy’. Het concert begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk op het Spanjaardsplein in Borne.